Onderstaande programma is inmiddels verouderd, bekijk hier het definitieve programma!

Wanneer: donderdagavond 25 januari – zaterdag 27 januari
Waar: Nivon Morgenrood, Scheibaan 15 in Oisterwijk
Kosten: prijs naar draagkracht: € 50 / 75 / 100,- voor de hele conferentie
Dagkaarten: € 25 / 50

Met onze agro-ecologische stukjes paradijs opereren wij in een tumultueuze wereld. Hoe gaan wij als agro-ecologische boeren om met het huidige politieke klimaat? Hoe gaan wij om met de klimaatcrisis?

De Boerenlandbouwconferentie staat dit jaar in het teken van klimaatadaptatie vanuit een agro-ecologisch perspectief. Dit doen we aan de hand van workshops over de boeren praktijk, activisme, autonomie, solidariteit, beleidsbeïnvloeding en land. Met inspirerende sprekers, een mooie maaltijd, en veel mogelijkheid om elkaar informeel te spreken. 

Zeker vanuit het oogpunt van de klimaatcrisis wordt het steeds duidelijker dat de landbouw moet veranderen. Hoe nemen we als agro-ecologische boeren het heft in eigen handen bij deze uitdaging? En welke politieke, sociale en ecologische alternatieven vergroten hierbij de autonomie van de boer? 

Er is ruimte voor uitwisseling, ervaringen delen, vooruitkijken, keuzes maken, en elkaar steunen waar dat kan. Kom ook! Laat van je horen, lucht je hart, en laat je inspireren. 

Tof als je erbij bent. Meld je snel aan, want er is maar beperkt plek.

Schrijf je nu in en koop je weekendticket.

Op de website van de federatie vind je het laatste nieuws. Geef op de website je mailadres op en je ontvangt alle updates vanzelf in je inbox. En hou vooral ook de socials in de gaten: 

  • Twitter: @defederatie @toekomstboeren
  • Facebook.com /federatieagroecologie /csa.netwerk.nl /toekomstboeren
  • Instagram:@toekomstboeren @csa_netwerk_nederland

Programma: 

Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar hier vast een voorproefje van wat je kan verwachten: 

Donderdag 25 januari – aankomst in de avond met gezamenlijke maaltijd. Tijd voor informeel ontmoeten, aankomen en bijpraten.

Vrijdag 26 januari – inspirerende sprekers en praktische workshops, gezamenlijke maaltijd en in de avond ruimte voor ontmoeting.  

Zaterdag 27 januari – in de ochtend afrondende workshops en sprekers, gezamenlijke afsluiting. In de middag hebben we de keuze uit excursies naar bedrijven in de omgeving, of de kick-off van de cursus eigen opkweek. 

Meer informatie volgt snel! 

Locatie

Nivonhuis Morgenrood, Scheibaan 15 in Oisterwijk. 

Bijdrage

Deelname gaat met solidaire betaling naar draagkracht. In het aanmeldformulier vind je hier meer uitleg over. 

Over de organisatie

De Boerenlandbouwconferentie 2024 wordt georganiseerd door de Federatie voor Agroecologische Boeren: een samenwerkingsverband van de BD vereniging, de Biotuinders, het Biovegan netwerk, het CSA netwerk en Toekomstboeren.