De boerenlandbouwconferentie vindt plaats op vrijdag 17 februari en zaterdag 18 februari in Amsterdam. Let op: er is maar beperkt plaats op de conferentie, wacht daarom niet te lang met aanmelden. Klik hier om je aan te melden of kijk hier voor meer informatie over de conferentie en wat je kan verwachten.

Inmiddels is er meer bekend over het programma, hier lees je daar meer over.

Sprekers

De conferentie wordt om 10 uur geopend door Eva Meijers en Dido van Oosten. Eva en Dido gaan in dialoog over wat het betekent om een integere relatie op te bouwen tussen mens, natuur en dier.

Eva Meijer is filosoof, kunstenaar, schrijver, singer-songwriter en postdoctoraal onderzoeker. Terugkerende thema’s zijn taal inclusief stilte, gekte, dieren en politiek. Ze schrijft columns voor NRC en is lid van het Meersoortig Collectief.

Dido van Oosten is mede-oprichter van stichting Kapitaloceen dat land vrijkoopt voor zeer extensieve landbouw, van deze grond leven namelijk vanaf het moment dat het gekocht is een kleine groep mensen en een grote groep niet-mensen samen.

Na de luncht gaan we om 14 uur verder met het plenaire programma. Marrit Schakel is boer, kaasmaker, antropoloog, voorzitter van stichting Stadslandbouw Amsterdam en (bio)diversiteit activist. Aan de hand van het verhaal van haar kazen verteld Marrit over de rol en het belang van diversiteit in de landbouw.

Workshop programma

Tijdens de conferentie zijn er twee workshoprondes, hieronder zie je welke workshops je kan verwachten. Je kan het programma ook hier downloaden als pdf.

Boerderijbezoek en boerenvuur.  

Op zaterdag 18 februari is er van 10.00 – 14.00 een boerderijbezoek en boerenvuur bij Boerderij de Meent in Amstelveen, Middenweg BP 6.

Om 10.00 worden wij ontvangen met koffie en thee bij, daarna krijgen wij een rondleiding op de boerderij en zal het verhaal van de Meent worden gedeeld met ons door Marten Verdenius & Eugene Marty. Daarna gaan we met zijn allen aan de slag om extra houtwallen te maken en te plaatsen op de boerderij. We sluiten ons bezoek af met drankjes en lunch rond een boerenvuur waar we met elkaar in dialoog gaan.

Boederij de Meent stelt sociale en ecologische waarden voorop. De Meent is een gastvrije plek buiten de stad waar ruimte wordt geboden aan maatschappelijke doelgroepen om zich verder te ontwikkelen. Dit doen ze door samen hoogwaardig, lokaal en duurzaam voedsel te produceren voor sociale projecten in de stad; zoals opvangcentra, inloophuizen zoals het Wereldhuis. Ze streven bij De Meent naar het maximaliseren van maatschappelijke winst.

Let op! Ook voor de zaterdag hebben we beperkt plek. Meld je snel aan