Een delegatie van het Groenboerenplan vanuit biologische boeren, BD-boeren, Agro-ecologische boeren en Herenboeren sprak vanmiddag met Minister Adema over de hoofdthema’s van het Groenboerenplan. De inzet is om een constructieve inbreng te hebben bij de totstandkoming van een Landbouwakkoord.

Perspectief, verdienvermogen en ondersteuning met kennis en financiƫle ruimte voor omschakelaars en groene boeren zal hard nodig zijn. Onderwerpen waar de Groenboeren organisaties vanuit hun praktijk aanbevelingen voor hebben geformuleerd (zie www.groenboerenplan.nl).

Minister Adema gaf aan dat de gehele sector zal moeten verduurzamen langs de opgaven die er liggen voor stikstof, maar ook voor klimaat, biodiversiteit, bodem- en waterkwaliteit. Komende vrijdag wordt de langverwachte visie vanuit het Ministerie van LNV verwacht. In maart zal het Landbouwakkoord klaar moeten zijn.