Sterke boeren voor een duurzame landbouw

Remkes overleg: constructief op weg naar de toekomst.

De Federatie van Agro-ecologische Boeren sloot ook bij Remkes gesprek op 31 augustus aan om hier aandacht te blijven vragen voor die acties die nodig zijn om de weg vrij te maken voor de gehele sector om de transitie te maken naar een duurzame landbouw.

Als boeren hebben wij alle belang bij het tegengaan van klimaatverandering, het herstel van biodiversiteit en het herstel van onze bodems. Zodat wij nu en in de toekomst gezond voedsel kunnen blijven produceren en daarbij een fatsoenlijke boterham kunnen verdienen. We zijn benieuwd naar het advies van Remkes.

Onze conclusie is dat het een constructief gesprek was. Ook het ministerie begint beeld te krijgen van de noodzaak van een ambitieuze toekomstvisie voor de landbouw.

Een toekomstvisie op stikstof, klimaat, biodiversiteit, water- en bodemkwaliteit. Zodat boeren weten waar ze aan toe zijn, met duidelijk inkomensperspectief. We zijn benieuwd naar de concrete uitwerking hiervan in de perspectiefnota van Staghouwer.

Zie www.groenboerenplan.nl voor ons 10 puntenplan voor een echte landbouwtransitie.

1 reactie

  1. Annemarie

    Dank!… namens vele generaties mens en natuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *