Begin november is de UN Climate Change Conference in Glasgow. Op zaterdag 6 november organiseert een maatschappijbrede klimaatcoalitie een grote Klimaatmars in Amsterdam om een daadkrachtig klimaatbeleid te eisen van het nieuwe kabinet. We zullen als agroecologisch / boerenblok aanwezig zijn in deze demonstratie, en roepen hierbij onze achterban op om met ons mee te lopen. Dit doen we niet alleen als boeren maar met burgers, maatschappelijke organisaties en wetenschappers die samen met ons werken aan de transitie naar een agroecologisch voedselsysteem. 

Als boeren voelen we al jaren de effecten van klimaatverandering en gaan we ook de komende jaren de grootste klappen opvangen. Tegelijkertijd levert de huidige agrarische sector een van de grootste bijdragen aan CO2 uitstoot. De industriële landbouw die verantwoordelijk is voor deze uitstoot geniet een stevige positie bij de overheid en krijgt jaarlijks miljarden aan subsidie. De lobby achter deze industriële landbouw heeft zoals jullie weten een sterke positie richting ministerie en beleidsmakers.

Wij willen als voorlopers in de landbouw-transitie laten zien dat ook de landbouwsector zelf vraagt om een krachtig klimaatbeleid. Wij willen dat subsidies voor industriële landbouw stoppen en dat stimulerende maatregelen worden genomen voor klimaatneutrale, gifvrije en agroecologische  landbouw en omschakelende boeren. We willen laten zien dat er steun is van burgers voor deze vorm van landbouw. Wij willen zij-aan-zij staan met de klimaatbeweging.

Ga mee de straat op en maak onze eis om een daadkrachtig klimaatbeleid hoorbaar, ook juist vanuit landbouwperspectief. Wij willen dat de subsidies voor industriële landbouw stoppen en dat stimulerende maatregelen worden genomen voor agro-ecologische landbouw en omschakelende boeren.

Wij zijn als agro-ecologische boeren deel van de oplossing! 

Op zaterdag 6 november verzamelen we vanaf 12.00 uur bij de linker leeuw voor het monument op de Dam. Op loopafstand van het station. Om 13.00 uur start de Klimaatmars. Kom op tijd, want als het goed is zullen er meer mensen zijn!